Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild över Malmö norrifrån.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Upphandling pågår - vem ska bygga fyra spår?

Just nu pågår upphandlingen av den entreprenör som ska bygga de fyra spåren och stationerna. I maj vet vi vem som får uppdraget.

Upphandlingen startade i somras, och fram till mitten av mars har de som är intresserade på sig att lämna in ett förslag på hur man vill bygga och till vilket pris. Hela projektet beräknas kosta cirka fem miljarder kronor. Entreprenören som vinner upphandlingen kommer att få ansvaret att bygga allt på sträckan Flackarp–Arlöv; de fyra nya spåren, all järnvägsteknik, alla broar och vä­ganslutningar, och de tre stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup. Arbetet på sträckan Flackarp–Lund kommer att upphandlas senare.

Kontrakt skrivs i maj

Den entreprenör som vinner upphandlingen kommer att få ett större ansvar än vad som är normalt inom ett så stort byggprojekt. Entreprenören ska genomföra projek­tet som Trafikverket planerat, men får också möjlighet att komma med egna idéer.

Läs mer om upphandlingar