Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gjutningsarbete vid bron över Lommavägen i Arlöv.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bropelarna för järnvägsbron i Arlöv gjuts

Den nya brodelen för järnvägsbron över Lommavägen i Arlöv tar så smått form. På fredagen göts pelarna för två av brostöden för bron.

Förra veckan göts de första bottenplattorna till brostöden för järnvägsbron över Lommavägen. Nu, en vecka senare, gjuts de första bropelarna. Gjutformarna för bropelarna fylls på med betong, cirka en meter i timmen för att trycket i formen inte skulle bli för stort. Pelarna blir mellan tre och fem meter höga.

Bron kommer att ha fem brostöd och på varje stöd byggs fyra propelare som bär upp själva brovalvet. Den gamla delen av järnvägsbron är 20 meter bred och med den nya delen, som byggs nu, blir bron 30 meter bred.

Gjutningsarbete på bron över Lommavägen i Arlöv.

Vattenbilning nästa vecka

Under vecka 51 planerar vi att vattenbila kanten på den gamla bron. Arbetet kan medföra ett skarpt fräsande ljud i omgivningen. Arbetet sker dagtid. Vattenbilning är en miljövänlig och effektiv metod där en vattenstråle under högt tryck tar bort betong från olika konstruktioner.

Läs mer om brobygget - Se film från första gjutningen