Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygfoto över Åkarp och Hjärup
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Byggstarten närmar sig

25 september kommer Trafikverket att ta mark i anspråk inför bygget av fyra spår mellan Flackarp och Arlöv. Det första som görs är att områden för bygget av järnvägen och vägar märks ut, samt de arbetsområden som tillfälligt kommer utnyttjas under bygget.

De fastighetsägare som på något sätt påverkas när marken nu tas i anspråk, kommer under veckan att informeras skriftligen av Trafikverket. Det gäller även samfälligheter och ledningsägare som berörs.

Delägare i samfällighet?

Även fastighetsägare som är delägare i en samfällighet får information om markanspråk. Det är inte alla fastighetsägare som är medveten om detta och ibland kan det kännas ologiskt då den samfällda fastigheten inte ligger i närheten av de egna fastigheten. I fastighetsförteckningen nedan finns alla markägare och delägare.

Blåa och röda pinnar

Det är Trafikverkets entreprenör, Joint Venture NCC/OHL, som kommer att börja märka ut områdena. Arbetet pågår från 25 september och under oktober. Områden för järnvägs- och vägmark märks ut med blå pinnar och röda pinnar markerar arbetsområdena, det vill säga de ytor som kommer att utnyttjas tillfälligt under bygget.

Byggarbeten senare i höst

Utmärkningen av arbetsområdena är en del i entreprenörens förberedelse och planering av bygget. Senare i höst kommer främst förberedande arbeten att utföras och även en del arbeten kring brolägena i projektet. Under hösten tas också en mer detaljerad tidplan fram för bygget av de fyra spåren och stationerna.

  • Fastighetsförteckning, (pdf-fil,170 kB) Samfällighetsdelägare anges från sidan 8 i förteckningen.
  • Arbetsområdena för bygget av de fyra spåren kan du se i vår interaktiva karta på hemsidan.