Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild över Åkarp och Arlöv.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tilldelningen av entreprenaden för Flackarp–Arlöv överprövas

Totalentreprenaden för bygget av fyra spår på Södra stambanan mellan Flackarp och Arlöv tilldelades JV NCC Sverige AB – Obrascon Huarte Lain, S.A. (OHL) den 8 juni. En ansökan om överprövning har lämnats in till Förvaltningsrätten i Falun.

Ansökan om överprövningen gjordes av ett konsortium bestående av det turkiska bolaget Gülermak, italienska Astaldi och norskägda Segermo, som konkurrerade om uppdraget. Kontrakt för entreprenaden kan inte tecknas förrän överprövningen är klar. Det är ännu oklart hur överklagan påverkar projektets tidplan och när Förvaltningsrätten fattar beslut. Byggstarten är planerad till hösten 2017.

Entreprenaden omfattar samtliga arbeten i projektet; markarbete, betongkonstruktioner och BEST (bana, el, signal och tele) på sträckan Flackarp-Arlöv samt att bygga om stationerna Hjärup, Åkarp och Burlöv. Entreprenaden omfattar också projektering för fyrspårsutbyggnaden på delen Lund-Flackarp i ett ECI-kontrakt, Early Contractor Involvement, med byggandet som option.