Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bangård med X2000.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Södra stambanan stängs när nytt signalställverk i Arlöv kopplas in

Tågen mellan Malmö och Lund ställs in när det nya signalställverket i Arlöv kopplas in den 19 februari. Inkopplingen är en förberedelse inför fyrspårsutbyggnaden och den framtida trafiken på sträckan.

Det nya signalställverket i Arlöv kommer i framtiden att styra trafiken på hela sträckan mellan Lund och Arlöv, istället för som idag då flera ställverk styr signalerna på olika delar av sträckan.

– Det nya ställverket kommer att underlätta Trafikverkets utbyggnad till fyra spår samt när trafiken leds om på tillfälliga spåren genom Åkarp och Hjärup, från sommaren 2019 till sommaren 2021, säger Jens-Peter Eisenschmidt, projektledare för projekt Lund–Arlöv, fyra spår.

Trafikstopp Malmö – Lund

Inkopplingen sker med början strax efter midnatt. Söndag 19 februari mellan kl 01.05 och 5.55 är därför alla tåg mellan Malmö C och Lund C inställda. Bussar ersätter Öresundståg och Pågatåg. Därefter, mellan kl 5.55 och 9.00, är vissa Pågatåg mellan Malmö C och Lund C inställda.

– På sikt kommer tågtrafiken i hela Skåne att påverkas positivt när Trafikverket bygger ut till fler spår mellan Lund och Arlöv, säger Mats Ohlsson, affärsutvecklare på Skånetrafiken.

Information om de olika avgångarna som berörs samt ersättningstrafik finns i Skånetrafikens reseplanerare och på Skånetrafikens hemsida www.skanetrafiken.se/nyhetsarkiv/banarbeten/.