Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Lommavägen i Arlöv, byggskylt i förgrunden.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lommavägen i Arlöv stängs när järnvägsbron breddas

Den 23 oktober startar det första broarbetet i projektet när järnvägsbron över Lommavägen i Arlöv ska breddas. Då stängs Lommavägen och öppnar igen till sommaren.

– Nu drar vi igång på riktigt med bygget. Järnvägsbron över Lommavägen ska breddas för att ge plats för de två nya spåren, och anslutningen till Lommabanan ska flyttas, säger Jens-Peter Eisenschmidt, Trafikverkets projektledare.

Lommavägen stängs

Arbetet med järnvägsbron i Arlöv startar i slutet av oktober och Lommavägen stängs för allmän biltrafik från den 23 oktober. Räddningsfordon kommer att kunna passera och en gång- och cykelväg kommer att hållas öppen under brobygget. Lommavägen kommer att vara stängd till sommaren 2018.

Vägen stängs av från rondellen vid gamla SAAB-fabriken, Kal P Dals gata, till i höjd med bibliotekets baksida. Se bild. Trafik från öster, Sockerbitstorget, leds om via Lundavägen och Kronetorpsvägen. Trafik från väster leds om via Västkustvägen och Kronetorpsvägen. Orangea skyltar/pilar visar vägen.

Tillfälliga broar

Under hösten startar också arbetet inför bygget av de tillfälliga broarna över järnvägen vid Gränsvägen i Åkarp och Vragerupsvägen i Hjärup. Arbetsområden etableras på de båda platserna. Trafiken ska ledas till de tillfälliga broarna när Alnarpsvägen i Åkarp och Lommavägen i Hjärup stängs.

Nya broar för E6:an

I månadsskiftet oktober/november startar arbetet inför bygget av de nya broarna för E6:an. En byggarbetsplats etableras vid Sockervägen, där en av broarna ska byggas. Utmed Sockervägen påbörjas också ledningsarbeten. Arbetena påverkar Sockervägen och cykelbanan under E6.

Arbetsområdena för bygget av de fyra spåren kan du se i vår interaktiva karta på hemsidan.

Digitalt nyhetsbrev

Anmäl dig till projektets digitala nyhetsbrev via formuläret nedan