Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Visualiseringsbilder på stationerna Arlöv, Hjärup och Åkarp
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Klart för byggstart av fyra spår mellan Flackarp och Arlöv

Trafikverket och det svensk-spanska konsortiet, NCC Sverige AB och Obrascon Huarte Lain, S.A. (OHL), har nu tecknat kontrakt för bygget av fyra spår mellan Flackarp och Arlöv samt ombyggnad av stationerna Hjärup, Åkarp och Burlöv.

Tilldelningen av entreprenaden gjordes redan i början av juni men den överprövades av en konkurrerande entreprenör. Förvaltningsrätten i Falun avslog överklagan i augusti och tilldelningen har nu vunnit laga kraft.

– Det är glädjande att förvaltningsrätten gick på Trafikverkets linje. Detta innebär att vi slipper förseningar i projektet och vi räknar med att kunna hålla de planerade tiderna för byggarbetet. Vår entreprenör kan nu påbörja sitt arbete ganska omgående och sätta igång med förberedelserna inför bygget, säger Jens-Peter Eisenschmidt, projektledare för Lund-Arlöv, fyra spår.

Entreprenaden omfattar samtliga arbeten i projektet; markarbete, betongkonstruktioner och BEST (bana, el, signal och tele) på sträckan Flackarp-Arlöv samt att bygga om stationerna Hjärup, Åkarp och Burlöv. Entreprenaden omfattar också projektering för fyrspårsutbyggnaden på delen Lund-Flackarp i ett ECI-kontrakt, Early Contractor Involvement, med byggandet som option.

Arbetet fyrspårsutbyggnaden kommer pågå fram till 2024 då fyra spår är i drift på sträckan Lund-Arlöv.