Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Husfasad
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Start i höst för bullerskydd på fastigheter

Nu påbörjar Trafikverket arbetet med bullerskydd på de fastigheter som bedöms utsättas för buller över gränsvärdena för buller från tågtrafik. Det är cirka 70 fastigheter som får nya fönster och ventiler, och i en del fall skärmar vid uteplatser.

I den första etappen är det fastigheter i Arlöv och Åkarp som kommer att få nya fönster och ventiler. Till att börja med är entreprenören ute och mäter de fönster, dörrar och ventiler som ska bytas ut. I oktober kommer monteringsarbetet att påbörjas.

De fastighetsägare som berörs i den etappen påbörjas i höst har fått besked. Senare under hösten och i vår kommer fler fastighetsägare att få besked och tider för mätning och montage. Då kommer också berörda i Hjärup att få besked samt de fastigheter som ska ha bullerskyddsskärmar på uteplatser.

Arbetena med bullerskydd i den första etappen utförs av FSN Nordfönster AB.

Under 2016 genomfördes en inventering av fastigheter utmed sträckan Flackar-Arlöv som riskerade att utsättas för buller från tåg- och vägtrafik över gränsvärdena i järnvägsplanen, som är maximalt 45 dBA inomhus och 70 dBA på uteplats. Närmare 800 fönster och 600 ventiler kommer att bytas ut på cirka 70 fastigheter, och ett 30-tal uteplatser får bullerskyddsskärmar.