Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Pågatåg vid Åkarps station.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

3 500 fler pendlare tog tåget under avstängningen

Skånetrafikens satsning för att möta ett ökat behov av kollektivtrafik under avstängningen av E6an var lyckad. Tågresandet har ökat med tio procent under de två veckorna som vägen varit avstängd.

– Vi är mycket glada att så många valde tåget istället. Nu vill vi gärna se att de fortsätter att resa kollektivt och hållbart med oss och upptäcker att man kan göra annat på vägen till jobbet än att sitta i bilkö, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Extra Pågatåg och längre Pågatåg

Under avstängningen har Skånetrafiken satte in fem extra avgångar med Pågatåg på vardagsmorgnarna och sju på eftermiddagarna på sträckan Malmö-Landskrona, via Lommabanan.

Under avstängningen har Skånetrafiken också förlängt Pågatågen på tolv avgångar på sträckan Helsingborg–Malmö. På vardagar i rusningstid kör Pågatågen redan med extra långa tåg men nu förlängdes även avgångar mitt på dagen.

Skånetrafiken har sett en resandeökning på tio procent under avstängningen vilket motsvarar 3500 pendlare som åkt kollektivt i stället för att ta bilen varje dag.

Läs mer i pressmeddelande från Skånetrafiken