Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Först öppnades trafikplats Alnarp och påfarten norrut från Västkustvägen.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

E6 hel igen – trafiken släpptes på under torsdagskvällen

Ganska exakt 14 dagar efter avstängningen öppnades E6 mellan trafikplats Alnarp och trafikplats Kronetorp igen. Under de två veckorna har tusentals kubikmeter massa flyttats och två broar lanserats, och tusentals trafikanter letts om till andra vägar.

Trafikpåsläppet skedde ganska odramatiskt med början vid 19.00 på torsdagskvällen. Först öppnades trafikplats Alnarp och påfarten norrut från Västkustvägen. Därefter öppnades övriga norrgående och södergående körfält.

Lyckad trafikomledning

Under de två veckor långa avstängningen har trafiken letts om till andra vägar i området. Vid vissa tider har det varit köer men sammantaget har avstängningen gått bra. Så här beskriver Göran Holmberg, verksamhetssamordnare i trafikledningsområde syd, trafikläget under avstängningen:
– Det har varit en bra avstängning. Bilisterna har lyssnat på och tillgodogjort sig den information de fått. Med en sådan drift vi har som pågår dygnet runt på både järnväg och väg är det ofrånkomligt att något händer men det har varit väldigt få olyckor.

En eloge till trafikanterna ger också Jens-Peter Eisenschmidt, projektledare för Lund-Arlöv, Fyra spår:
– Omledningstrafiken har fungerat otroligt bra. Hade det blivit stopp där hade vi i projektet behövt lägga fokus på den frågan. Men nu har vi kunnat lägga all fokus på produktionen. Så vi måste absolut tacka för den här hjälpen.

Öppnades två dagar tidigare

E6 kunde öppnas två dagar tidigare än beräknat. Bra planering, tur med vädret och en väl fungerande omledning av trafiken är de främsta anledningarna till ombyggnaden av trafikplats Alnarp på E6 gått lite snabbare. En viktig framgångsfaktor har också varit kommunikationen inför avstängningen och under arbetet med broarna. Nästan dagligen har projektets Facebookflöde uppdaterats med information om bygget.

Arbetet med ombyggnaden av de båda broarna har gått att följa från en utsiktsplats vid arbetsplatsen på Sockervägen i Åkarp. Många har också följt bygget i "byggbloggen" som uppdaterats i stort sett dagligen med texter och bilder.

Läs byggbloggen från brobygget

Se de båda lanseringarna av broarna i trafikplats Alnarp.