Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arbetet med Åkarpsdammen har påbörjats
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu börjar vi arbetet med Åkarpsdammen

De senaste veckorna har träd och buskar fällts runt dammen och utmed spåren i Åkarp för att bereda plats till de tillfälliga spåren. En del av dammen i Åkarp kommer att fyllas ut för att spåren ska kunna gå genom Åkarp.

Till att börja med sänks vattennivån i dammen genom att betongkanten bilas ner vid utloppet till Alnarpsån, i den södra delen av dammen.

När vattennivån sjunkit drygt en halvmeter schaktas dy bort och vi fyller på med fastare material, sten och grus, som blir grund för banvallen till de två tillfälliga spåren. Dyn kommer flyttas till den andra delen av dammen som vi inte behöver använda. Men planen är att det ska finnas kvar lite vattenyta i dammen även under bygget.

Vi kommer ha en provisorisk ränna i dammen, längs med utbyggnaden, för att ta hand om vattnet i Alnarpsån norrifrån, där den rinner utmed Stationsvägen, och till utloppet ut i södra änden av dammen.