Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Burlövs station byggdes om under påsken.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbetet på Burlövs station orsakade signalfel under tisdagen

Under påskhelgen var det full aktivitet i projektet. Det mest komplicerade arbetet genomfördes på Burlövs station där spårbroar lades in i banvallen. Dessvärre orsakade de nya broarna ett signalfel som stoppade trafiken under tisdagsmorgonen.

Från skärtorsdag till annandag påsk arbetade cirka 100 personer på fem olika platser längs sträckan Flackarp-Arlöv. Vi har bland annat monterat nya bredare kontaktledningsbryggor, flyttat teknikhus och arbetat med kontaktledningar. Det största arbetet var att lägga in spårbroar för tågen på Burlövs station. Under spårbroarna kommer vi inom kort börja gräva för den nya passagen under stationen.

Försening i brobygget

Bygget av de nya spårbroarna på Burlövs station utfördes under fyra tågfria nätter under påsken. Det var ett tufft tidschema som höll alla nätter förutom den sista natten, då placeringen av en bro tog längre tid än beräknat. Tågtrafiken kom därför inte igång på annandagen förrän vid 11-tiden, två timmar senare än beräknat.

Fel i bron gav signalfel

I en av broarna som byggdes på Burlövs station uppstod ett fel i en isolering som i sin tur orsakade ett signalfel på Burlövs station. Felet rättades till under förmiddagen och trafiken beräknas komma igång under eftermiddagen. Under förmiddagen var ett spår i drift på södra stambanan, och en del tåg kunde köra mellan Malmö och Lund. Ersättningsbussar sattes in av Skånetrafiken för de linjer som drabbades av signalfelet.

Trafikinformation

På trafikverket.se, skanetrafiken.se och i Skånetrafikens appar finns uppdaterad information om trafik och tågtider.