Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Schaktet där det östra brofästet för Gränsvägen ska byggas
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu bygger vi brofästena för Gränsvägsbron

Förberedelser inför bygget av den tillfälliga bron vid Gränsvägen i Åkarp är i full gång. Just nu schaktar vi på båda sidor om järnvägen för de båda brofästena som bron sedan ska vila på. Den tillfälliga bron kommer preliminärt att vara klar under våren.

På östra sidan av spåren har vi schaktat en grop för brons östra fäste. Botten består av ett förstärkningslager av krossad sten som fungerar som en bädd inför gjutning av betongplattan som brofästet ska stå på.

En lastbil tömmer ett flak med grus på en vit markduk. Två grävmaskiner i bakgrunden.
 

På den västra sidan av järnvägen bygger vi nu en byggväg in till arbetsområdet så att maskinerna och lastbilar kan komma in och ut när de inom kort ska börja gräva ett schakt där det västra brofästet ska byggas.

Arbetsvägen kommer sedan att göras om till en vanlig väg, som en fortsättning av befintliga Gränsvägen. Vägen fortsätter över bron och över till andra sidan spåren och ansluter till nya Gränsvägen och Lundavägen.

Den tillfälliga bron är av typen militärbro i stål som monteras bredvid och lyfts på plats. Den blir cirka 65 meter lång och 10 meter bred.