Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Brolansering drog stor publik

Många kom under tisdagseftermiddagen till vår utsiktsplats vid Sockervägen, för att se på när E6-bron sakta men säkert rörde sig framåt. Engagemanget för brolanseringen vid E6 var stort.

Under hela eftermiddagen var det fullt uppe på utsiktsplatsen intill E6-bron. En del var där för att ställa frågor om bron och hur det egentligen fungerar när något så tungt ska flyttas. Vissa stod länge och försökte med blotta ögat se bron flytta sig, medan andra mest ville titta på grävmaskinerna.

Kul för stora och små

Jenny Gustavsson är en av de som har nära till arbetsplatsen vid Sockervägen. Hon bor bara några minuter bort, och besöker ofta utkiksplatsen med sina två barn.

– Vi kommer hit nästan varje dag. Ibland går vi hit efter förskolan, så får barnen sitt mellanmål här uppe. Vi tycker det är kul att följa det här. Barnen tycker det är spännande med alla ljud och de stora maskinerna, och jag tycker också det är roligt. Det här projektet är ju positivt för samhällsutvecklingen. Vi visste att brolanseringen skulle ske just idag, för vi följer bloggen på Trafikverkets hemsida, säger Jenny. Läs bloggen här

Senare under eftermiddagen höll representanter från projektet en presentation och svarade på besökarnas frågor. Runt 150 besökare fikade på muffins och smoothie, medan bron fortsatte röra sig mot sin slutliga position. Vid 21-tiden var den helt på plats.

Jenny Gustavsson och hennes två barn besöker ofta utkiksplatsen.

Representanter från projektet höll en presentation och svarade på frågor.