Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

 Gröna fönsterbågar, halvmåneformade
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Dörrar från Villa Ekbo får ett andra liv

Rivningen av Villa Ekbo i Åkarp och Jimmys bokbinderi i Arlöv har påbörjats. Allt material sorteras och en hel del kommer att återanvändas, till exempel dörrar och fönster.

Innan rivningen av Villa Ekbo påbörjades gjordes en inventering, och det som ansågs vara värt att bevara lämnas nu till återvinning och återbruk. Så några dörrar och fönster från Villa Ekbo kanske får ett andra liv i ett renoveringsobjekt i närheten.


Rivningsmaterialet från Jimmys bokbinderi sorteras främst som skrot; isolering, metall och restmaterial. I Villa Ekbo finns det däremot en hel del som kan återanvändas, till exempel dörrar, dörrfoder, fönster och golv.

I Åkarp kommer kiosken vid stationen och stinhuset att rivas, även några garage vid Sockervägen måste rivas. Tidplanen för de rivningarna är ännu klara. I Hjärup rivs den gamla servicebutiken vid stationen och en äldre villa på Banvallsvägen strax norr gamla stationshuset.