Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggjobbare asfalterar väg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu återställer vi vägbanan på E6

I helgen har vi byggt upp E6: ans vägbankar vid broarna. Nu har vi påbörjat arbetet med att återställa vägbanorna.

Att fylla upp de urgrävda områdena på broarnas sidor tar längre tid än man kan tro. Materialet måste nämligen packas hårt och lite i taget, så att det inte riskerar att sätta sig. Nu är det arbetet klart, och vi har påbörjat arbetet med att återställa E6, med grus och sedan asfalt. När det är färdigt ska räcken upp och vägbanan målas. Innan trafiken kan släppas på igen ska en trafikbesiktning kontrollera trafiksäkerheten på vägen.

Maskiner i beredskap
Under ett så stort arbete som det vi uträttar under avstängningen av E6 kan mycket oförutsett hända. Vi har elgeneratorer i beredskap om strömmen skulle gå. Dessutom har vi extra kranar tillgängliga, nära arbetsområdet. Om en stor maskin skulle stanna måste vi väldigt snabbt, inom någon timme, kunna ersätta den.

– Vi använder grävmaskiner som väger 70 ton. Sådana är ganska svåra att flytta, så vi har förberett med en reserv som finns nära till hands om det skulle behövas. Andra maskiner, till exempel dumprar, kan vi alltid ta hit från någon av våra andra arbetsplatser inom projektet, säger Ulf Lindoff, produktionschef.

Byggarbetare asfalterar vägAsfalteringsarbete på E6