Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Utsiktsplatsen vid Gränsvägen.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Följ brobygget vid E6 i Åkarp från vår utsiktsplats

Nu har vi öppnat en utsiktsplats på byggarbetsplatsen vid Sockervägen i Åkarp. Från taket på byggbodarna kan du följa arbetet med en av broarna E6.

Gjutningen av den ena bron för den nya trafikplats Alnarp är klar. Men det återstår en hel del arbeten inför lanseringen av bron i oktober. Då ska bron skjutas in i vägbanken för E6, ett arbete som kommer att ta två veckor.

Innan bron kan skjutas på plats är det mycket som ska förberedas. Ledningar ska grävas om, marken runt bron ska förberedas och banan som bron ska rullas fram på ska byggas. 16 kraftiga domkrafter på hjul används när bron skjuts på plats.

En arbetsbod med trapp upp till taket som har räcken av trä som skydd för den som går upp.
 

Från utsiktsplatsen kan du enkelt följa aktiviteterna på arbetsplatsen vid Sockervägen. På utsiktsplatsen finns också information om brobygget och övriga delar i projektet. När broarna skjuts på plats med start 11 oktober kommer utsiktsplatsen på taket vara en av de bästa plasterna att följa arbetet på.

Läs mer om bygget av broarna för nya trafikplats Alnarp och avstängningen i oktober.