Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Den tillfälliga bron vid Gränsvägen
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Helgarbete och långa arbetsdagar när Gränsvägens bro färdigställs

I mitten av juni planerar projektet att öppna den tillfälliga bron över järnvägen vid Gränsvägen. För att hinna slutföra arbetena med bropåfarter måste vi arbeta långa dagar och på helgerna.

Sedan bron över Gränsvägen lyftes på plats över spåren i slutet av april har vi arbetat med att justera in brons olika delar, lagt vägbana och börjat fylla på med massor till bropåfarterna. Östra sidan är i stort sett klar men på västra sidan återstår en del.

Torrt väder – bra byggväder

Innan bron och nya Gränsvägen kan öppnas för biltrafik återstår en del arbete med massor. Detta arbete är beroende av att det är torrt väder eftersom massorna inte får vara blöta när vi lägger dem på plats. De måste vara torra för att utgöra ett säkert underlag. Får vi regnigt väder riskerar vi att bli försenade.

Bommarna i Åkarp tas bort

Vägen och bron ska öppnas i mitten av juni i samband med att Alnarpsvägen och järnvägsövergången i Åkarp stängs. Arbetet med järnvägskorsningen kan bara utföras då tågtrafiken på Södra stambanan är stoppad. Det sker under helgen 16-17 juni då det är tågfritt natten mellan lördag och söndag.

Helgarbete och långa arbetsdagar

För att hinna slutföra allt arbete inför broöppningen måste vi arbeta intensivt de närmaste veckorna. Detta innebär arbete långa dagar och arbete på helgdagar. Vi gör vårt bästa för att inte bullra mer än vi behöver och får, och vi vattnar regelbundet för att minska damm från bygget.