Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Banvallsvägen och Lommavägen i Hjärup.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Banvallsvägen i Hjärup flyttas

I månadsskiftet juli/augusti räknar vi med att starta arbetena vid Banvallsvägens södra del. Vägen kommer få en ny sträckning, träd och buskar ska fällas och en bullerskyddsvall ska flyttas.

Hittills har vi arbetat i den norra delen av Hjärup, bland annat med bullerskyddsvallarna vid Banvallsvägen och förberedelser inför bygget av den tillfälliga bron vid Vragerupsvägen. Vi har också börjat planera arbetena vid stationen i Hjärup och rivit Minilivs.

Den gula sträckan linjen visar Banvallsvägens tillfälliga sträckning.

Nu är det dags att börja arbeta vid den södra delen av Banvallsvägen. Vi kommer flytta bullerskyddsvallen en bit österut för att göra plats för de tillfälliga järnvägsspåren. Vi kommer också att leda om den sista delen av Banvallsvägen, vid korsningen till Lommavägen. Se karta. Inför det arbetet behöver vi gräva och flytta ledningar. Vi måste också fälla en del träd och buskar. Nuvarande hundrastplats kommer att flyttas, plats kommer att utses i samarbete med kommunen.