Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arkitektskiss över den nya stationen vid Klostergården.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Järnvägsplanen för Lund–Flackarp ställs ut

Trafikverket är nu klar med förslag till järnvägsplan för fyra spår mellan Ringvägen i Lund och Flackarp. Planen ställs ut för granskning mellan 8 januari och 9 februari.

Järnvägsplanen är en detaljerad beskrivning av de fyra spåren och stationen, men också en beskrivning av hur allt ska byggas och hur bygget får påverka omgivningen. I järnvägsplanen finns även en miljökonsekvensbeskrivning för bygget och den färdiga anläggningen.

Lämna synpunkter på järnvägsplanen

Järnvägsplanen är från 8 januari tillgänglig för allmänheten, fastighetsägare, myndigheter och de som bor intill järnvägen – som då kan lämna synpunkter.

Handlingarna i Järnvägsplanen finns här på Trafikverkets webbplats, men också på Trafikverkets kontor i Malmö, Kristianstad och projektkontoret i Arlöv. Planen finns även på kommunhusen i Lund och Staffanstorp samt på biblioteken på Klostergården och i Hjärup.

De som särskilt berörs av järnvägsplanen har fått brev om järnvägsplanen.

Öppet hus

Representanter för Trafikverket finns på plats för frågor och dialog under två kvällar.

  • Tisdag 16 januari 15-18 på Klostergårdens bibliotek
  • Torsdag 18 januari 15-18 på Hjärups bibliotek

Synpunkter till Trafikverket

Synpunkter på järnvägsplanen skickas till Trafikverket, Ärendemottagningen, Investering, Box 810, 781 28 Borlänge eller via e-post till investeringsprojekt@trafikverket.se. Ange diarienummer TRV 2015/22839. Synpunkter ska vara hos Trafikverket senast den 9 februari 2018.