Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Körsbärsträd upptaget ur marken för omplantering
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Körsbärsträden har fått nya hem

I slutet av februari levererade vi körsbärsträden från Burlöv station till deras nya hem. Intresset för att adoptera något av träden var mycket stort, över 50 personer var villiga att ta emot ett av träden i sin trädgård.

På Alla hjärtans dag lade vi ut ett erbjudande om att adoptera ett körsbärsträd från bullerskyddsvallen vid Burlöv station. Det fick ett fantastiskt mottagande, närmare 60 personer ville ha ett av träden till sin trädgård. (Se artikel)

Det första trädet kördes till Anders Bergkvist på Villavägen i Åkarp där han bor med sin familj sedan sju år. Att det finns en risk att träden inte överlever flytten är han medveten om.

– Jag tycker det är värt att prova, jag ger det 70 % chans att överleva. Vi har förändrat trädgården en del under åren och vi tror att den kan bli lite lummigare och mysigare med ett körsbärsträd, säger Anders.Lite längre bort på Villavägen bor Robert Hedgate, hans trädgård kommer också att få ett nytt körsbärsträd.

– Det är helt klart värt att chansa, går det så går det, säger Robert.

Alla 20 körsbärsträd från bullerskyddsvallen vid Burlövs station gick inte att rädda. Men drygt tio av dem har nu fått en ny trädgård att blomma i.

Lyssna också på inslag i P4 Radio Malmöhus med biträdande projektledare, Kristofer Söderberg, och Rania Yoness och Nader Hammoud som adopterat ett körsbärsträd.