Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu bygger vi nya bron över Kronetorpsvägen

Arbetet med den första av de två nya järnvägsbroarna vi ska bygga över Kronetorpsvägen är nu i full gång. Vi stänger av ett körfält åt gången, för att trafiken ska kunna flyta på i båda riktningarna.

Vi har gjutit en bottenplatta för bron, och inför det arbetet behövde vi schakta djupt ner i marken. Därför stängdes det ena körfältet av. Just nu jobbar vi med brofästet. Det ska gjutas i nästa vecka. Sedan fyller vi upp där vi schaktat så att vi kan öppna det körfältet igen. I höst kommer vi att göra samma arbete på andra sidan vägen, och då stänger vi av det andra körfältet.

E6 stängs av
I oktober ska E6 vara avstängd under två veckor. Under den tiden kommer Kronetorpsvägens båda körfält hållas öppna, eftersom trafiken kommer att öka de veckorna. Läs mer om avstängningen av E6 här: Trafikverket stänger E6 i två veckor 

En bro - fyra spår
När det är dags att gjuta brovalvet kommer vi att stänga av Kronetorpsvägen helt. Efter att de två nya järnvägsspåren lagts på plats river vi den bro som finns idag och börjar arbetet med ytterligare en ny bro, tätt intill den första. När vi är klara är det en enda stor bro med plats för fyra spår.

Observera att gång- och cykeltrafik inte är tillåten på Kronetorpsvägen. Använd istället passagen vid Burlövs station.