Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Lommavägen i Hjärup stängs vid järnvägsbron.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

I slutet av april stängs Lommavägen i Hjärup

I april startar arbetet med de tillfälliga järnvägsspåren genom Hjärup. Då börjar arbetet med de tillfälliga järnvägsspåren genom Hjärup. Samtidigt som Lommavägen stängs öppnas den tillfälliga bron över spåren vid Vragerupsvägen i Hjärup.

Senare i år börjar vi bygga de tillfälliga spåren genom Åkarp och Hjärup som ska trafikeras när de fyra nya spåren byggs. För att kunna bygga spåren måste Lommavägen i Hjärup stängas vid passagen under järnvägen. Lommavägen beräknas vara avstängd fram till årsskiftet 2022/2023.

Lommavägen stängs på sträckan mellan kryssen i kartan. Övriga delar av Lommavägen är öppen för trafik.

Omledningar

Trafikverket planerar nu för de alternativa vägarna för trafiken i området. Den främsta omledningsvägen kommer preliminärt vara runt Jakriborg, över Vragerupsbron och via Banvallsvägen eller Väståkravägen. Då kommer man runt den delen av Lommavägen som är avstängd. Ett annat alternativ är att köra via väg 103 och 108 och Lunds södra förbi Hjärup.

Skyltar kommer att sätts upp i god tid innan avstängningen. Under avstängningen kommer det finnas en gång- och cykelpassage vid Hjärups station som ansluter till vägar på båda sidor om järnvägen.