Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gammalt fönster och en dörr stå på ett smutsigt betonggolv
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Minnen från stinshuset säljs på loppis

Fina byggdetaljer från det gamla stinshuset kommer nu att säljas till allmänheten på en loppis på platsen där det gamla huset låg.

- Vi ville göra det möjligt för Åkarpsborna och andra att få ett minne med sig från huset, säger Monika Skowronski - Amaral, enhetschef på Burlövs kommun som nu tagit över delarna från huset.

För att göra plats för utbyggnaden av fyra spår genom Åkarp, så revs Stinshuset ner bit för bit för ett par veckor sedan och så mycket som möjligt av byggmaterialet togs omhand för att återanvändas. Normalt skickas allt till en återvinningsstation, sorteras och säljs därifrån.

- Vi har istället överlåtit byggmaterialet till Burlövs kommun som låter sälja en del av sakerna på plats så att man säkert ska kunna veta att det kommer från stinshuset, berättar Jens Eisenschmidt, projektledare Trafikverket.

Det är Återbruket på Burlövs kommun som kommer att ta hand om försäljningen av byggmaterialet. Fönster, dörrar, karmar och lister är en del av det material som kommer att finnas till försäljning. Men även gamla gjutjärnselement och en stor gjutjärnsgryta.

- Överskottet från försäljningen kommer att gå till två olika projekt, berättar Monika Skowronski - Amaral. Det är dels ett ideelt initiativ som ska arbeta med julen 2018 för ensamma och dels ett projekt som arbetar med aktiviteter för unga i kommunen, som får dela på pengarna.

Försäljningen hålls samtidigt som det är kvartersloppis i Åkarp. 20 maj kl 10-12 på gräsplanen strax bredvid stationsområdet, öster om spåren.