Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lugn rusningstrafik under avstängningens första dag

Sedan igår kväll är E6 avstängd vid trafikplats Alnarp. Vägen hålls stängd för att motorvägsbron över spåren behöver byggas om för att kunna bygga ut järnvägen mellan Lund och Arlöv.

Första morgonen efter Trafikverkets avstängning av E6 flöt på över förväntan.

– Det har varit mindre trafik än vanligt på både omledningsvägar och E6 i övrigt. Det är tydligt att man har hörsammat vår önskan om att inte vistas på vägarna om man inte måste och det uppskattar vi, säger Göran Holmberg, verksamhetssamordnare trafikledningsområde syd.

Arbetet i fas
Också arbetet med att bygga om motorvägsbron för E6 över spåren vid trafikplats Alnarp har gått som förväntat.

– Vi är i fas med tidsplanen. Drygt hundra personer har varit igång och jobbat i natt och de har utöver att fräsa bort asfalten och ta bort stängsel också hunnit forsla bort 7000 kubik av den gamla vägen under natten, säger Kristofer Söderberg, biträdande projektledare.

Visa hänsyn i trafiken
Trafikverket vill åter påminna om att varje fordon som inte kör på E6 under avstängningen underlättar för de som måste köra och för dem som har vägen som arbetsplats.

– Vi ser att det gått bra idag och vi önskar att det håller i sig nästa vecka. Så den som kan stanna hemma, samåka eller åka kollektivt hoppas vi gör det. Och att de som ändå ger sig ut visar hänsyn och håller hastighet och avstånd, säger Göran Holmberg, verksamhetssamordnare trafikledningsområde syd.

 

Dumprar på löpande band.

 

Schaktning.Motorvägen E6 grävs ur.