Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så här arbetar vi under helgerna

Under jul- och nyårshelgen blir det lugnare på våra arbetsplatser, men jobbet fortsätter på sina håll, med bland annat ledningsarbeten i Hjärup. I januari drar vi igång med full styrka igen.

Kronetorpsvägen i Arlöv stängs

Sedan i november har trafiken på Kronetorpsvägen i Arlöv varit begränsad till ett körfält. Den 15 januari stänger vi vägen helt, för att vi ska kunna fortsätta arbetet med överbyggnaden på den nya järnvägsbron.

Markarbeten för de nya spåren pågår längs hela sträckan genom Arlöv. Den tillfälliga tunneln under spåren öppnas i början av nästa år. Den ska användas medan vi bygger klart stationen.

 Burlövs station inifrån.

Stålbro vid Vragerupsvägen i Hjärup

Just nu håller vi på att montera ihop bron som ska fungera som tillfällig passage över spåren vid Vragerupsvägen. I april öppnas bron för trafik, och samtidigt stänger vi Lommavägen.

Längs Lommavägen och sista biten av Banvallsvägen, mot Vragerupsvägen, ska vi flytta ledningar under jul- och nyårshelgen. Banvallsvägens tillfälliga sträckning är snart klar, och i januari kan den börja trafikeras.

Bron vid Vragerupsvägen monteras.

Stödmurar och markarbeten i Åkarp

Sedan i november flyttar vi ledningar längs Sockervägen, Alnarpsvägen och Stationsvägen i Åkarp. Det arbetet stannar upp till jul och återupptas i början av januari.

Tidigt nästa år jobbar vi vidare med markarbeten för de nya spåren, och med att borra pålar för stödmurar från Gränsvägen och ner mot stationen på västra sidan om spåren. Vi har börjat arbeta med den tunnel som ska gå under de tillfälliga spåren. Den öppnar sommaren 2020.

Ståltrumman som ska bli tunnel under spåren i Åkarp, lyfts och läggs på plats.

Arkeologiska undersökningar söder om Lund

Vi har nyligen gjort arkeologiska undersökningar vid spåren mellan Höje å och väg 108, inför bygget av fyra spår mellan Lund och Flackarp. En arkeologisk slutundersökning är planerad till 2019.