Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nattarbete på Arlövs bangård
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nattarbeten på flera ställen under påsken

Under påsken stängs tågtrafiken nattetid på södra stambanan för underhållsarbeten. Dessa nätter utnyttjar projektet för flera arbeten i eller nära spårområdet.

Tågtrafiken på södra stambanan är avstängd fyra nätter under påsken mellan 23.00 och 9.00 på morgonen. Det gäller natt mot långfredagen, påskafton, påskdagen och annandag påsk. Dagtid går tågen som vanligt.

Kortare plattformar på Burlövs station

Det mest omfattande arbetet under påsken sker på Burlövs station där en del av plattformarna och spåren byggs om inför det kommande arbetet med den nya stationen. Vi lägger in en cirka 20 meter lång stålbro för spåren i den södra delen av stationen. Under bron byggs senare en ny tunnel för gående och cyklister. Under påskens arbete stängs en del av plattformarna av i den södra delen av stationen.

Läs mer om Burlövs station.

Arbete dygnet runt

Vid stationen kommer vi att arbete i stort sett dygnet runt från skärtorsdagens kväll till och måndag, annandag påsk. Under nätterna, när tågtrafiken är avstäng arbetar vi i spårområdet. Dagtid går tågtrafiken som vanligt.

Kontaktledningsarbete vid Gränsvägen

Vid Gränsvägen i Åkarp, i höjd med brobygget, kommer vi att arbeta med kontaktledningarna. Arbetet genomförs preliminärt natten mellan skärtorsdag och långfredag, 29-30 mars. Arbetet bedöms inte bli störande.

Nya kontaktledningsbryggor i Arlöv

Under vintern har vi grävt ner fundament och rest kontaktledningsstolpar på sträckan mellan Sockerbruket och Burlövs station. Under påskens tågfria nätter kommer vi att montera nya kontaktledningsbryggor mellan stolparna. Vi kommer också att flytta några teknikbyggnader i spårområdet under påskens tågfria nätter.

Geotekniska undersökningar i södra Lund

Under påskhelgen undersöker vi markförhållandena i banvallen mellan Klostergården i Lund och bron över Höja å. Arbetet genomförs natt mot fredag, lördag, söndag och måndag, då tågtrafiken är avstängd.

Läs mer om undersökningarna i södra Lund

Uppdaterad information om våra arbetsplatser finns på sidan för störningsinformation.