Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stationsvägen avstängd i höjd med gamla stationen.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu stängs Stationsvägen i Åkarp

I veckan stängs Stationsvägen för trafik. Stationsområdet, Dalslundsskolan och förskolan nås istället via en tillfällig ersättningsväg som har byggts från nya Gränsvägen.

I Åkarp bygger vi banvallen för de tillfälliga spåren. Genom dammen har vi lagt ut massor och material för banvallen. Inför det fortsatta bygget av banvallen och den tillfälliga stationen måste vi nu stänga Stationsvägen i Åkarp. Vägen stängs strax innan det gamla stationshuset vilket innebär att det inte går att nå stationen och skolområdet från Alnarpsvägen. Den tillfälliga vägen som byggts från Gränsvägen ska i första hand användas för transporter till och från skolan och förskolan, och till stationen. Den nya vägen ansluter också till parkeringarna i skolområdet.

På den tillfälliga vägen förbi förskolan är hastighetsbegränsningen 30 km/h, och på delar av vägen är gång- och cykeltrafik förbjuden.

En anslutning har också byggts från Villavägen till Dalslundskolans parkering. Anslutningen ska endast användas av ersättningsbussar då tågen är inställda, övrig fordonstrafik är förbjuden på anslutningsvägen.