Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Schaktmaskiner på bullerskyddsvallen i Hjärup
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu startar byggarbetena i Hjärup

I veckan startade vi arbetet med bullerskyddsvallen vid Vragerupsvägen. Vallen ska flyttas för att ge plats för kommande spår. Det är det första byggarbetet i Hjärup, senare i under våren startar vi byggarbetena på flera platser i orten.

Projektets byggarbeten är igång sedan flera månader i Arlöv och Åkarp, och nu under våren påbörjar vi en del arbeten i Hjärup. Det första som händer är att vi schaktar jordmassor på bullerskyddsvallen vid Vragerupsvägen. Vallen ska flyttas en bit österut för att ge plats åt de tillfälliga spåren och senare också de fyra nya spåren. Bullerskyddsvallen kommer att vara lika hög när den flyttats, cirka 4,5 meter.

Vi förbereder också för den tillfälliga bron över spåren vid Vragerupsvägen. Bron kommer att ersätta vägtunneln under spåren som finns där idag, och bron kommer fungera som tillfällig förbindelse över järnvägen under delar av byggtiden.

Arbetstider

Arbetet startade denna vecka och vi arbetar normalt vardagar mellan kl. 7-18, men ibland kan arbete även förekomma vid andra tider.

Senare kommer vi även att påbörja arbetet på Banvallsvägen. Det är vägavsnitten närmast korsningen till Lommavägen som ska dras lite längre österut. Flytten av Banvallsvägen är också en förberedelse för att kunna bygga de tillfälliga spåren genom Hjärup.

Senare under våren börjar vi också att bygga en ny infart till Jakriborg från Vragerupsvägen. Vid Hjärups station, på den östra sidan kommer vi även att påbörja arbetet med en stödmur i betong utmed gamla stationsbyggnaden och Stinsbostaden.