Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu tar vi ner skyltarna för E6 avstängningen
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu tar vi ner skyltarna för E6 avstängningen

Det tog sex veckor att sätta upp alla skyltarna inför avstängningen av E6 i oktober. Nu arbetar vi för fullt med att montera ned dem. Men det måste ske säkert och därför dröjer det någon vecka till innan alla skyltar är borta.

Det är nu två veckor sedan vi öppnade trafiken igen efter att ha skjutit de nya motorvägsbroarna på plats vid trafikplats Alnarp. Det två veckor långa arbetet krävde att vi stängde av E6 vid trafikplatsen och ledde om trafiken, vilket påverkade många vägar i sydvästra Skåne. Totalt sattes 180 olika skyltar upp för att leda trafikanter runt avstängningen.

Arbetet med att sätta upp alla skyltar för omledningsvägarna tog cirka sex veckor. Att ta ner alla skyltar igen kommer inte ta inte lika lång tid och beräknas vara klart inom någon vecka. Sex personer gör detta arbete, främst på kvällar och nätter, vilket gör att det tar lite längre tid än om vi hade gjort det dagtid, men det uppvägs av att vi inte stör trafiken när den är som mest intensiv.

Säkerheten främst

Att uppfylla säkerhetskrav och bibehålla så bra framkomlighet som möjligt kring en arbetsplats i trafikmiljö är ofta mer komplext än vad man tänker på. Arbetsmiljön för medarbetare, allmänhet och andra trafikanter ska vara säker och behoven för trafikanter och transportörer som fortfarande måste ta sig fram säkert sätt måste lösas.