Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu rivs Minilivs i Hjärup
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu rivs Minilivs i Hjärup

Servicebutiken vid stationen i Hjärup har stått tom sedan några år i väntan på att järnvägsbygget ska starta. Men nu rivs huset för att ge plats åt tillfälliga spår och den nya stationen.

Rivningsarbetet startade under onsdagen och förväntas pågå i cirka en vecka. Under rivningen kommer huset vara inhägnat och det kan förekomma lite buller i samband med arbetet. Men vi arbetar bara dagtit. För att det inte ska damma under rivningen vattnar vi under arbetet.

När vi forslar bort rivningsmaterial körs tung trafik till och från bygget. Den fina granitstenen runt Minilivs kommer att sparas för att kunna användas när området återställs. Rivningsarbetet kommer inte att påverka trafiken på Banvallsvägen.

Rivningen sker metodiskt och material som kan återvinnas eller återbrukas tas om hand.

I Hjärup kommer ytterligare två hus att rivas i samband med järnvägsbygget. Det är den gula tegelvillan norr om gamla stationen och stinshuset, och en byggnad vid Coyetgården söder om Hjärup. Stationshuset och stinshuset kommer att bevaras men måste utrymmas under bygget.