Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ny tillfällig plattform på Burlövs station
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny tillfällig plattform på Burlövs station

I lördags natt byggde vi om en del av plattformen vid spår 2 på Burlövs station. Det är en del i förberedelsearbetet inför ombyggnaden av stationen. Ombyggnaden av stationen kommer att fortsätta under påsken.

Arbetet med plattformen genomfördes på natten och morgonen då vi utnyttjade en tågfri tid när det var stopp i trafiken på spår 2. Under tiden som spåret var stängt grävdes en bit av plattformen bort och ersattes av en träplattform som vilar på betongfundament och stålbalkar, som en bro.

Under påskhelgen kommer vi att fortsätta ombyggnaden och då lägger vi in liknande broar i banvallen och på den andra plattformen. Under påsken kommer vi att arbeta både dagtid och nattetid.

Under de provisoriska broarna kommer vi senare att bygger en ny underjordisk passage under spåren eftersom den befintliga gång och cykelvägen försvinner när vi ska bygga fyra spår.

Läs mer om ombyggnaden av Burlövs station.