Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gåmgtunneln vid Åkarps station
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Översvämning i gångtunnel i Åkarp åtgärdad

Ett grävarbete vid Åkarps station i kombination med det senaste dygnets regn orsakade under tisdagsmorgonen en översvämning i gångtunneln under stationen. Vi har nu pumpat undan det mesta vattnet och tunneln kan användas igen.

Vid Åkarps station gräver vi för de tillfälliga spåren och i samband med det släppte en mindre vall på grund av det är mycket vatten i marken, och pumparna som ska ta bort vatten från schaktet hann inte med. Under natten föll dessutom mycket regn och i kombination med snösmältning och att tjälen släpper klarade inte dagvattenbrunnarna i gångtunneln att ta emot de stora vattenmängderna. Vi använder nu större pump och har grävt igen lite av schaktet i väntan på att vattnet ska hinna rinna undan.

Väderprognosen visar på mer regn under dagen och kvällen. Det finns därför en liten risk, trots våra åtgärder, om det blir onormalt mycket vatten igen, och att tunneln översvämmas igen och att gång- och cykeltunneln inte går att använda. Trafikanter hänvisas då till järnvägsövergången vid Alnarpsvägen.