Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygfoto

Foto: Ossian Olsson

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så kör du i Åkarp när järnvägskorsningen stängs

15 juni öppnas nya Gränsvägen och den tillfälliga bron över spåren. Samtidigt stängs Alnarpsvägen och järnvägsövergången i Åkarp. Orangea skyltar visar alternativa vägar för biltrafik, gående och cyklister.

När vi bygger de fyra nya spåren genom Åkarp måste vi stänga en del vägar tillfälligt för att kunna schakta och bygga nytt. Förutom Alnarpsvägen kommer vi senare också att stänga av Bruksvägen och Stationsvägen. Det innebär tillfälliga lösningar för passage över spåren och genom Åkarp, och en del alternativa vägar.

Följ de orangea skyltarna

Vi har satt upp orangea skyltar som visar alternativa vägar. För biltrafik är det Gränsvägen och den nya bron som gäller för passage över spåren. När Stationsvägen stängs öppnas en alternativ väg in till skolorna och stationen från Gränsvägens nya del. Den nya delen av Dalslundsvägen, från nya Gränsvägen in mot Åkarps centrum, kommer att öppnas för fordonstrafik i slutet av juni, den är även öppen för gående och cyklister.

Den sista delen av Sockervägen är stängd av för all trafik, sträckan utmed spåren, där vi idag arbetar med bron för E6.

Nya vägar för gående och cyklister

För gående och cyklister innebär avstängningarna nya sätt att ta sig genom Åkarp. Följ de orangea skyltarna. Tunneln under spåren vid stationen kommer att hållas öppen så länge som möjligt och är för tillfället den enda passagen från den ena till den andra sidan järnvägen.

Observera att nya Stationsvägen och den nya delen av Gränsvägen med bron är avstängd för gående och cyklister. Det gäller även delar av Bruksvägen och Sockervägen.

Observera att en del omledningar och skyltar kan ändras med kort varsel.