Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

För ett bra säkerhetsarbete uppmärksammades arbetslagen vid järnvägsbron i veckan.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Säker gjutning av järnvägsbron i Arlöv

Förra veckan göts valvet på järnvägsbron över Lommavägen i Arlöv. Det var en stor gjutning som genomfördes tryggt och säkert, och med gott resultat. För det goda säkerhetsarbetet uppmärksammades arbetslagen i veckan.

”En säker och attraktiv arbetsplats” är ett av fyra gemensamma mål som Trafikverket och entreprenören NCC/OHL enats om. Arbetet med att skapa en säker arbetsmiljö är ett ständigt pågående arbete och byggarbetsplatserna kontrolleras regelbundet.

– Vi har skyddsronder varannan vecka på alla arbetsplatser, där vi utgår från en checklista med ett 30-tal kontroll- och diskussionspunkter, säger Magnus Olsson, arbetsmiljöingenjör på NCC/OHL.

Projektets arbetsmiljöansvariga, från både Trafikverket och NCC/OHL, berömde i veckan arbetslagen som göt valvet på bron, för att de har genomfört arbetet på ett säkert sätt.

 – Våra arbetsplatser är generellt sett trygga och säkra, hittar vi brister rättas det till snabbt. När det gäller arbetsmiljön är det viktigt att inte bara leta efter brister, det är också viktigt att uppmärksamma bra arbetsmiljö, säger Mikael Lundquist, arbetsmiljöansvarig i projekt Lund-Arlöv, fyra spår

– Självklart bjöds det på tårta på arbetsplatsen och vi passade också på att täcka av två planscher som vi satt upp för att påminna alla om att arbeta säkert, inte bara för sin egen skull utan också för nära och käras skull, berättar Magnus Olsson.