Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bommarna i Åkarp.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Snart river vi bommarna i Åkarp

15 till 17 juni blir högtidsdagar för Åkarp. Järnvägskorsningen som plågat Åkarpsborna under många år tas bort, och den nya delen av Gränsvägen och den tillfälliga bron öppnas för trafik.

Järnvägsövergången har utmanat tålamodet för många. När tågtrafiken är som mest intensiv är bommarna nere 45 minuter i timmen. Är det problem på sträckan, och nedsatt hastighet för tågen, kan väntan bli ännu längre. Så det är en viktig händelse är när järnvägskorsningen vid Alnarpsvägen nu stängs.

Broöppning

Som ersättning för den stängda Alnarpsvägen öppnas den nya Gränsvägen och den tillfälliga bron för fordonstrafik. Går du eller färdas på cykel ska du använda tunneln vid Åkarps station för att passera spåren. Gång- och cykeltrafik kommer vara förbjudet över den tillfälliga bron. Följ de orangea skyltarna för ersättningsvägar.

Vi firar att "bomhelvetet" försvinner

I samarbete med Burlövs kommun uppmärksammar vi den stora dagen när järnvägsövergången försvinner. Söndagen 17 juni har du möjlighet att fira med oss och kanske få en bit av bommarna med dig som "kärt" minne av järnvägsövergången. 14:00 den 17 juni startar vi firandet vid bommarna.

Ditt värsta eller bästa minne från järnvägsövergången

82 minuter. Så lång tid väntade en gång Anders Brännström på att järnvägsövergången skulle öppna. Han är en man med stort tålamod. Har du kanske stått där ännu längre, eller har andra minnen från bomhelvetet i Åkarp som du vill berätta?

Skriv till lund-arlov-fyra-spar@trafikverket.se.

Hör Anders berättelse om bommarna i klippet nedan.