Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Drönarbild över en trafikplats.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sommaren är över – nu väntar en intensiv bygghöst

Sommaren är förbi och nu har vi en spännande höst framför oss. Det blir bland annat fler byggaktiviteter i Hjärup och i oktober stängs E6:an vid trafikplats Alnarp i två veckor, då två nya broar ska skjutas på plats.

Banvallsvägen i Hjärup flyttas

I Hjärup kommer vi inom kort att flytta den södra delen av Banvallsvägen, vid korsningen till Lommavägen. Bredvid Lommavägen, ute på fältet, ska ledningar flyttas. Vid stationen och i norra Hjärup, ska ledningar också grävas om, inför bygget av de tillfälliga spåren.

Efter årsskiftet börjar vi montera den tillfälliga bron som ska gå över järnvägen vid Vragerupsvägen. Innan bron kan skjutas på plats ska vi gjuta brofästena, det arbetet startas inom kort.

Markarbete och gjutning för en av den nya broarna.

Motorvägsbroar och ledningsarbeten i Åkarp

Markarbetena inför bygget av tillfälliga spår mellan Gränsvägen och Lommavägen i Hjärup är klara. Arbetet med ledningarna längs Bruksvägen kommer igång inom kort, hittills har vi arbetat med förberedelser. Stationsvägen är nu stängd och en ny tillfällig infart till skolorna och stationen är öppnad.

Vid Sockervägen och i trafikplats Alnarp bygger vi de nya broarna för E6. Broarna syns tydligt från motorvägen. I september kommer vi vara klara med alla gjutarbeten. Därefter förbereder vi broarna och marken inför att de två nya brodelarna ska skjutas på plats. Vid Sockervägen gräver vi också för att flytta ledningar.

Följ arbetet med broarna från vår nya utsiktsplats arbetsplatsen vid Sockervägen.

 Armeringsarbete inför gjutning.

Burlövs nya station börjar ta form

Vi har återupptagit arbetet med att flytta bullerskyddsvallen och ledningar nära Burlöv station efter att det stått stilla en tid. Markarbeten för banvallen och de nya spåren på västra sidan är igång på ett antal platser i Burlöv. Ombyggnaden av västra delen av stationen går framåt, där gjuter vi bottenplatta, hiss- och trappschakt.

Vid den nya järnvägsbron över Kronetorpsvägen, som byggs i etapper, har vi grävt ur och vi satt stöd och väggar i form av pålar och stålspont.

Grävarbeten i Lund

Under september planerar vi en del grävarbeten vid Nordanvägen, Visselvägen, Åkerlund & Rausings väg i Lund och i spårområdet vid Klostergården.