Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Godståg passerar Burlövs station
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Spårfel på Burlövs station ger störningar i tågtrafiken

UPPDATERAD. Projektets arbete på Burlövs station orsakar förändringar i rälsen, därför kör tågen stundtals men lägre hastighet. Det leder till förseningar och inställda tåg mellan Malmö och Lund.

På Burlövs station går spåren på två spårbroar i stål. Under bron byggs en passage för gående och cyklister som ska användas under tiden som stationen byggs om och de fyra nya spåren byggs.

Under torsdagen förra veckan uppmärksammades förändringar i rälsen på spårbron, förändringar som kan leda till så kallade solkurvor. Hastigheten har därför periodvis varit nedsatt på sträckan Arlöv-Åkarp, vilket lett till förseningar och inställda tåg på sträckan Malmö-Lund. Även under måndagsförmiddagen har förändringar i ett av spåren upptäckts, och tågen kör med lägre hastighet.

– Den spårbro som vi lagt in på Burlövs station ger dessvärre förändringar i spåren som måste kontrolleras. Det handlar ytterst om säkerheten på banan. Vi har gjort några justeringar i bron som vi hoppas ska ge resultat, och att vi ska slippa fler störningar i trafiken. Om drygt tre veckor kommer spårbron att tas bort och spåren läggs då på vanlig banvall, säger Jens-Peter Eisenschmidt, Trafikverkets projektledare.

Den senaste trafikinformation hittar du i Skånetrafikens kanaler – deras app och på skanetrafiken.se.

Trafikinformation hittar du också på trafikverket.se.