Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikplats Alnarp, flygbild
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikomläggning vid trafikplats Alnarp

Nu börjar vi med byggarbeten vid E6:an, trafikplats Alnarp, som en förberedelse inför ombyggnaden av motorvägsbroarna. Det innebär att körfälten på av- och påfarten vid E6:an smalnas av från två till ett körfält.

Motorvägsbroarna i trafikplats Alnarp byggs om för att klara fler spår och cykel- och biltrafik. Vi etablerar nu ett nytt arbetsområde vid E6:an inne i trafikplatsen. In- och utfart till arbetsplatsen byggs vid påfarten och avfarten från E6:an, som måste smalnas av från två till ett körfält.

Skyltar visar rätt väg genom trafikplatsen och hastigheten sänks förbi arbetsplatsen.

Plan för trafikomläggningen vid trafikplats Alnarp, klicka för större bild.

E6:an stängs av helt hösten 2018

Till hösten 2018 kommer E6:an att stängas helt vid trafikplats Alnarp under cirka två veckor. Arbetet med att planera brobygget och avstängningen pågår, bland annat i samverkan andra myndigheter och organisationer. Mer information kommer längre fram, bland annat om vilka veckor som vägen kommer vara avstängd.

Läs mer om avstängningen av E6 och hur den påverkar

Övriga arbeten vid trafikplats Alnarp i Åkarp

Vi kommer även att bygga en kulvert för Alnarpsån nya sträckning vid Sockervägen eftersom ån inte kan gå exakt där den går idag när de nya spåren byggs. Arbeten som redan startat vid Sockervägen är trädfällning inom arbetsområdet och inom kort börjar vi gräva ur till brofästena bredvid E6.