Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Skiss/fotomontage. Sweco
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tyck till om stationsområdet vid Klostergården

När Trafikverket bygger fyra spår och en station vid Klostergården i Lund krävs en ny kommunal detaljplan, den är nu ute på samråd. Fram till 2 juli kan du lämna synpunkter på detaljplanen.

För att bygga fyra spår och en station i Klostergården i Lund krävs att kommunen gör en ny detaljplan. I förslaget till detaljplan, som just nu är ute på samråd, föreslås ett stationsläge nära både boende och publika arrangemang.

Ny Pågatågsstation

En ny, bredare underjordisk gång- och cykelpassage ska göra att det även i fortsättningen går att röra sig enkelt mellan den västra och östra sidan av området. För trivsel, trygghet och säkerhet är dagsljusinsläpp i tunneln under spåren ett krav som därför förhoppningsvis ska regleras i planen.

Det ska vara möjligt att hämta och lämna resenärer med bil vid stationen, på både västra och östra sidan, men mest utrymme för parkering blir det på den västra sidan.

Lämna synpunkter

Sista dag för att lämna synpunkter på detaljplaneförslaget är den 2 juli. Förslaget i sin helhet finns på Lunds kommuns hemsida, där finns också information om hur du gör när du lämnar synpunkter.

Järnvägsplanen prövas

Järnvägsplanen för fyra spår mellan Lund och Flackarp har nu lämnats till Trafikverkets avdelning för Planprövning för fastställelse. Normalt tar planprövningen cirka 6 månader. Byggstart är planerad till 2020, när järnvägsplanen är fastställd och vunnit laga kraft, och när detaljplaner och miljötillstånd är klara.