Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu byggs den tillfälliga bron vid Vragerupsvägen

Bron över spåren vid Vragerupsvägen i Hjärup ska tillfälligt ersätta vägtunneln som går under järnvägen idag. Först gjuter vi brostöden, sedan bygger vi den 200 ton tunga stålbron som sedan skjuts på plats.

Snart inleder vi arbetet med att gjuta tio meter höga brostöd på båda sidor om järnvägen vid Vragerupsvägen i Hjärup. Vi börjar på den östra sidan och fortsätter sedan på den västra. När stöden är på plats ska vi börja förbereda för lanseringen av den stålbron. Vid lanseringen skjuts bron på plats, från det ena brofästet över till det andra. Stålbron ska fungera som tillfällig förbindelse över järnvägen i Hjärup under tiden som vi arbetar med att bygga ut järnvägen från två till fyra spår.

En färdig bro i bitar
Just nu finns bron på ett lager i småländska Eksjö. Det är en militärbro, väldigt lik den vi redan byggt vid Gränsvägen i Åkarp. Bron kommer att levereras till Vragerupsvägen i mindre delar som sedan monteras ihop på plats inför lanseringen som planeras till våren 2019.