Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arbetsområdet vid Hjärups station
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ett kabelfel stoppade trafiken mellan Malmö och Lund

Onsdagskvällens trafikstopp orsakades av ett fel i en signalkabel i Hjärup som uppstod under arbetet med fyrspårsutbyggnaden mellan Malmö och Lund.

– Trafikverket är medvetet om att det här ställt till det för många resenärer, både under onsdagskvällen och nu på torsdagsmorgonen, säger Jens-Peter Eisenschmidt, Trafikverkets projektledare för Lund-Arlöv, fyra spår.

Vad var det som hände?

Orsaken till kabelfelet är inte helt klarlagt. Vi vet att felet uppstod i samband med arbetet när vi arbetade med att borra under järnvägen vid Hjärup station söder om Lund.

– Vi arbetar med omfattande riskminimering när det gäller våra arbeten i järnvägsprojektet, men vi kan alltid göra mer. Projektet kommer nu att se över rutinerna för dessa arbeten och se vad vi ska göra så att liknande fel inte händer igen, säger Jens-Peter Eisenschmidt.

Det har ju gått godståg på banan hela morgonen, men inga tåg för resande. Varför?

När felet var avhjälpt vid 06.30 i morse fanns det ett 25-tal godståg som väntade på att få köra iväg. Bedömningen gjordes att dessa tåg skulle orsaka väldiga problem om de skulle trafikera spåren när resandetågen kommit igång på morgonen. Därför fick de passera på sträckan först innan tågtrafiken för resenärer sattes igång som planerat klockan 09.00.