Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stationsområdet i Hjärup
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Störande arbeten vid stationen i Hjärup

I helgen kommer vi att behöva arbeta dagtid och nattetid vid gång- och cykelpassagen på Hjärups station. Nästa vecka blir det också en del arbeten nattetid som kan störa.

De fyra spåren och nya stationen i Hjärup ska byggas fyra meter under marknivån. För att kunna schakta och bygga spår måste vi bygga stödkonstruktioner på båda sidor om stationsområdet och längs de nya spåren. En del av arbetet innebär buller som kan upplevas som störande.

Till helgen, 25-27 januari, kommer vi att behöva arbeta både dagtid och nattetid intill gång- och cykeltunneln vid Hjärups station. Även mellan 28-30 januari kommer vi att behöva arbeta på nätterna.

Ny plats för ersättningsbussar

Hållplatsen för ersättningsbussar vid stationen har flyttats till Stallvägen. Följ de orangea skyltarna från stationen. Uppdaterad information om tågtrafik och annan resenärsinformation finns på Skånetrafikens hemsida och i deras andra kanaler.

Nattarbete av säkerhetsskäl

Det är av säkerhetsskäl som vi måste arbeta en del nätter. Dessa nätter är tågtrafiken är avstängd och då kan vi arbeta säkert nära spåren. Vi kommer starta vid tio på kvällen och avsluta cirka 5 på morgonen.

Efter dessa två nätter kommer vi fortsätta arbeta dagtid med bullrande arbeten, preliminärt fram till slutet av februari. Vi kommer då arbeta normala arbetstider mellan 7-18. Arbetet bullrar på grund av att vi ska sätta upp en stödmur av stål, som vibreras ner med en speciell maskin.

Gång- och cykelpassagen kommer vara öppen hela tiden men vi kommer ha vakter på plats under nattarbetena för att det ska vara säkert. Efter vi är klara med dessa arbeten kommer gång- och cykelvägen att behöva ändras lite för att kunna arbeta med den nya stationen. Följ skyltar och hänvisningar på plats.

Följ arbetet vid vår olika arbetsplatser på hemsidan