Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Banarbeten på nätterna påverkar tågtrafiken i juni.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Banarbeten i juni påverkar tågtrafiken

I juni kommer vi att arbeta en del nätter i och vid spåren mellan Arlöv och Lund. Det är förberedelser inför kommande spårbyggen. Arbetena påverkar tågtrafiken, vissa avgångar ersätts med bussar.

Trafikinformation hittar du alltid på trafikverket.se, i Skånetrafikens app och på skanetrafiken.se. Har du frågor om tågresor? Kontakta gärna Skånetrafikens kundtjänst på 0771-77 77 77. 

Nu börjar vi på allvar att bygga järnväg mellan Lund och Arlöv. Det är bland annat montering av bryggor och stolpar för kontaktledningarna till de nya spåren mellan Arlöv och Åkarp. Förutom arbeten i spårområdet är det också en del transporter till och från arbetsplatserna. 

Tågtrafiken inställd nattetid på helgerna

För att kunna arbeta på ett säkert sätt måste trafiken vid olika tillfällen stängas av på Södra stambanan mellan Malmö och Lund. Tågtrafiken påverkas främst helgnätterna i juni men även under några nätter på vardagar då trafiken körs endast på ett spår. Under dessa tider passar Trafikverket också på att utför andra underhållsarbeten på sträckan mellan Arlöv och Lund.

Skånetrafikens hemsida kan du se vilka nätter som påverkas av banarbetena.