Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggväxeln som ska läggas in mellan Arlöv och Åkarp.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Banarbeten under påsken påverkar tågtrafiken

Under påsken arbetar vi i och vid järnvägen mellan Arlöv och Lund. Det är bland annat förberedelser inför framtida spårbyggen. Arbetena påverkar tågtrafiken, natten till långfredagen är tågen inställda.

Trafikinformation hittar du alltid på trafikverket.se, i Skånetrafikens app och på skanetrafiken.se. Har du frågor om tågresor? Kontakta gärna Skånetrafikens kundtjänst på 0771-77 77 77. 

Under påsken ska vi lägga in en växel i spåren mellan Arlöv och Åkarp. Växeln behövs när vi ska bygga de tillfälliga spåren som ska trafikeras under bygget av fyra nya spår. Vi ska också göra en del arbeten vid den nya bron över spåren vid Vragerupsvägen i Hjärup.

Så påverkas tågtrafiken i Påsk

  • Skärtorsdag 18 april 23.00 till långfredag 19 april 09.00 är det trafikstopp mellan Malmö och Lund.
  • Långfredag 19 april kl 09.00 till söndag 21 april kl 18.00 är det enkelspår vilket innebär färre antal tåg på sträckan.

Nattarbetena under påsken förväntas inte vara störande, eller påverka annan trafik. Det handlar främst om transporter och arbete i spårområdet

27–28 april

Även den sista helgen i april arbetar vi vid och i spåren mellan Lund och Arlöv. Från lördag 27 april 22.00 till söndag 28 april 10.00 kör det färre tåg mellan Malmö C och Lund C.