Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Den tillfälliga sträckningen av Banvallsvägen
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tillfälliga Banvallsvägen i Hjärup öppnar

Den tillfälliga sträckningen av Banvallsvägen öppnas preliminärt under andra veckan i januari. Den nya sträckningen krävs för att vi ska kunna bygga de tillfälliga spåren och den tillfälliga stationen.

Hastigheten på den nya delen av Banvallsvägen kommer att vara begränsad till 30 km/h. Gatubelysningen har dessvärre blivit fördröjd, men den sätts upp så snart som möjligt.

När trafiken rullar på den nya Banvallsvägen kan vi börja flytta bullerskyddsvallen mellan spåren och vägen, och gräva för gång- och cykelpassagen under de tillfälliga spåren. Passagen kommer att byggas i anslutning till stationen vid den nya Banvallsvägen.

Hundrastplatsen tas bort

Den tillfälliga stationen i Hjärup byggs delvis där hundrastplatsen finns idag. I januari börjar vi arbeta med stationen och hundrastplatsen måste därför tas bort. Det kommer inte byggas någon tillfällig hundrastplats som ersättning, istället diskuterar vi med kommunen om att skynda på arbetet med en kommande permanent hundrastplats i en annan del av Hjärup. Troligen kommer den byggas senare under 2019.