Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu är det återigen möjligt för gående och cyklister att passera under den nya järnvägsbron över Kronetorpsvägen i Arlöv.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kronetorpsvägen i Arlöv öppen för cykeltrafik

Nu är den första delen av nya järnvägsbron över Kronetorpsvägen i Arlöv klar och alla körfält under bron är öppna. Det innebär även att gående och cyklister kan passera under den nya järnvägsbron.

Järnvägsbron över Kronetorpsvägen byggs om för att få plats med fyra spår genom Arlöv. Bron byggs i två delar och den första brodelen och alla ledningsarbeten är klara. Trafiken på vägen kommer inte längre att påverkas av bygget. Den stora skillnaden är att det nu också är möjligt för cyklister och gående att passera under bron.

Nästa brodel byggs 2020

I augusti nästa sommar flyttas tågtrafiken över till den nya brodelen. Då kan också arbetet med den andra brodelen påbörjas. Först ska den nuvarande bron rivas och sedan kan den nya brodelen byggas. Under rivningen och brobygget kommer trafiken på Kronetorpsvägen återigen att påverkas. Sannolikt kommer vägen att stängas helt under en tid. Arbetet påbörjas preliminärt hösten 2020.

Nya bron utan brostöd

Nya järnvägsbron över Kronetorpsvägen skiljer sig på en viktig punkt jämfört med den gamla. De nya broarna kommer inte att ha ett brostöd i mitten av vägbanan. Det innebär en större yta under bron för fordonstrafik och säkrare gång- och cykeltrafik.