Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bullerskydd monteras på bron över Kronetorpsvägen
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Genomskinligt bullerskydd på nya broar

Närmare 20 nya broar byggas inom fyrspårsprojektet, både bilbroar och järnvägsbroar. På några av broarna byggs genomskinligt bullerskydd. Det ger en bättre ljudmiljö samtidigt som det inte försämrar sikten.

De genomskinliga bullerskyddsskärmarna har redan monterats på järnvägsbron över Lommavägen i Arlöv, som blev klar förra sommaren. På den nya järnvägsbron över Kronetorpsvägen i Arlöv monterades de genomskinliga skärmarna i veckan.

Okrossbart och klottersäkert

De genomskinliga bullerskyddsskärmarna är gjorda av polykarbonat och är i det närmaste okrossbart, 300 gånger starkare än vanligt glas. Skivorna har ett ytskikt som smuts inte fäster på. Graffitti, smuts och dammpartiklar tas bort med tvättmedel eller klotterborttagning. Skivornas yta har också ett UV-skydd som gör att glasen inte grumlas eller bleks. De är också dekorerade med ett prickmönster så att fåglar ska se glasväggen och inte ska flyga in i dem.

Förutom järnvägsbroarna i Arlöv kommer genomskinligt bullerskydd bland annat att monteras vid stationerna i Burlöv, Åkarp och Hjärup.