Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Natten mellan lördag och söndag arbetar vi på flera ställer utmed järnvägen Arlöv-Hjärup.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Här arbetar vi under helgen

När vi skjuter Vragerupsbron i Hjärup på plats, natten mellan lördag och söndag, är tågtrafiken stängd mellan Malmö och Lund. Då passar vi på att utföra andra arbeten vid spåren på ett säkert sätt. Bland annat ska en teknikbyggnad flyttas över spåren.

En del arbeten i fyrspårsutbyggnaden kan bara utföras när tågtrafiken är avstängd. Det är arbeten i eller strax intill spåren. För att störa tågtrafiken så lite som möjligt planeras dessa arbeten in nattetid och på helger. När järnvägen är stängd för brolanseringen i Hjärup utnyttjas den tågfria också för andra arbeten i projektet.


Vragerupsbron är redo att skjutas på plats.
Följ arbetet från utkiksplatsen intill - Vi bjuder på fika!

Arbeten på flera platser

I Hjärup, vid stationen, bygger vi en stödkonstruktion så att vi längre fram kan schakta oss ner fyra meter där den nya stationen ska byggas. Mellan Arlöv och Åkarp står ett litet teknikhus i vägen för de nya spåren. På lördagsnatten flyttas huset från västra till östra sidan av spåren. I Åkarp passar vi också på att göra kontroller på den tillfälliga bron vid Gränsvägen.
Trafikverket kommer också att utnyttja den tågfria tiden för att göra underhåll och service på växlar i Åkarp och i Arlöv.


Hjärups station, här bygger vi en stödkonstruktion.

Bussar ersätter tåg

Från lördag 16 februari kl 23.00 till söndag 17 februari kl 09.00 är samtliga tåg inställda mellan Malmö C och Lund C. Skånetrafiken sätter in bussar, både direkt och via mellanstationerna. Reseinformation hittar du i Skånetrafikens app eller webb, www.skanetrafiken.se.