Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kronetorpsbron är färdiggjuten.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kronetorpsvägen i Arlöv öppnas i april

Arbetet med järnvägsbron över Kronetorpsvägen har gått över förväntan. Brovalvet göts för några veckor sedan och Trafikverket räknar med att kunna öppna vägen för trafik i början av april, preliminärt under vecka 15.

Vi började bygga bron över Kronetorpsvägen förra sommaren. Först byggdes det södra brofästet och arbetet med det norra brofästet startade senare under hösten. Samtidigt lades olika ledningar om som låg i marken vid bron.

Efter årsskiftet började vi arbeta med brovalvet och för att kunna arbeta effektivt och säkert stängdes Kronetorpsvägen av helt. Nu är brovalvet färdiggjutet och byggnadsställningarna är borta men det återstår en del arbeten med ledningar och vägbanan. Eftersom den nya bron har en mer kraftig konstruktion måste vägen sänkas under bron.

Dubbelriktad trafik

De återstående arbetena kommer att göras i etapper vilket innebär att ett körfält kan öppnas för dubbelriktad trafik. Trafiken under bron kommer alltså att vara något begränsad. Och det kommer fortfarande inte vara tillåtet att gå eller cykla på Kronetorpsvägen under bron.

Nytt brobygge 2020

Till sommaren räknar vi med att arbetet med den nya järnvägsbron är helt klart. I augusti 2020 kommer tågtrafiken att växlas över till de nybyggda spåren genom Arlöv. Då ska den gamla järnvägsbron rivas och en ny byggas. När det arbetet kommer igång, troligen på hösten 2020, kommer trafiken på Kronetorpsvägen att påverkas igen.